Een kwaliteitsonderzoek heeft geleid tot de definitieve samenstelling van de steenstrip DECOROCK.

Het gaat om een sterk samengeperst microbeton, op basis van Portlandcement, wit of grijs, en van gebroken kalksteen waarvan de afkomst en de korrelgrootte zorgvuldig bepaald en gecontroleerd worden door onze specialisten. De kleuren, totaal inert, die in de massa gebruikt worden, zijn gemicroniseerde metalen. Het gaat dus om een totaal ecologisch materiaal, omdat er geen enkel ander product aan toegevoegd wordt.

In alle delen van de wereld, zelfs degene die blootgesteld worden aan stralende, zeer zonnige weersomstandigheden, zijn de gevelstenen extreem bestendig tegen UV-straling.

De tests die door het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) worden uitgevoerd, kunnen meegedeeld worden :

  • Vorstbestendigheid : volgens de Duitse norm DIN 52104 en de Belgische norm NBN B27-009.
    Het laboratorium van de cementfabriek CBR “HEIDELBERG CEMENT Group heeft zowel 42 vorst-dooicycli tot stand gebracht (de Belgische norm beperkt zich tot 14 cycli) als een laboratorium in Rusland opgericht (300 vorst-dooicycli bij -50° Celsius): totale mechanische weerstand en onveranderlijkheid van onze producten.
  • Kleurvastheid en UV- bestendigheid : volgens de norm G53-84: 500 uren blootstelling aan UV-straling bij een temperatuur van 50° C gevolgd door 100 uren van condensatie aan 40° C: geen enkel teken van veroudering noch kleurverandering.
  • Mechanische druksterkte en buigtreksterkte : Volgens de NBN EN 12467 en NBN B 27-005 normen: resultaten van meer dan 500 kg/cm² wat betreft druksterkte en meer dan 80 kg/cm² wat betreft buigtreksterkte.


De producten DECOROCK zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, in verscheidene oppervlaktestructuren, in een gevlamde en een gezandstraalde afwerking en in uiteenlopende kleuren "kleuren in de massa".

De plaketten DECOROCK kunnen zowel door een vakman als door een ervaren doe-het-zelver geplaatst worden (zie onze aanwijzingen voor de plaatsing).

Als de juiste procedures gerespecteerd worden en geschikte mortel gebruikt wordt (cementlijm of andere), kunnen de plaketten op bijna alle propere en stabiele ondergronden aangebracht worden: verschillende metselwerken, pleister, hout, spaanplaten en harde PU- en PS- isolatieplaten die geschikt zijn voor buitenshuis gebruik.

 

Voorbeelden van ondersteunt :

Ondersteunt : betonnen panelen Ondersteunt : oude bakstenen (met sticker) Ondersteunt : betonnen blokken Ondersteunt : blokken of Neopor van BASF Ondersteunt : blokken of Neopor van BASF
         
Ondersteunt : blokken of Neopor van BASF Ondersteunt : oude bakstenen Ondersteunt : platen Eter-Backer HD Ondersteunt : Ytong blokken